Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Αναστασία-Βασιλική Μητσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής. Μετά τις βασικές σπουδές της ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό της στη Διατροφή και Δημόσια Υγεία στο University of Southampton.

Είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο όπου συμμετέχει στην Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής & Υγείας (ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ.). Σκοπός της μελέτης είναι να αναδείξει πώς οι διατροφικές μας συνήθειες και ο τρόπος ζωής μπορούν να επηρεάσουν την υγεία όλων μας. Στα πλαίσια του διδακτορικού της έχει πραγματοποιήσει ανθρωπομετρικές μετρήσεις στους εθελοντές της μελέτης, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μέτρηση ύψους, μέτρηση περιφέρειας μέσης και περιφέρειας ισχίου, λιπομέτρηση και δυναμομέτρηση.

Στο παρελθόν εργάστηκε από το 2011 έως το 2012 ως επικουρική διαιτολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε φοιτητές διαιτολογίας και έχει κάνει εκπαιδευτικές ομιλίες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ).
Παρακολουθεί συστηματικά ελληνικά και διεθνή συνέδρια – σεμινάρια με θέμα τη διατροφή και την υγεία.

Comments (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *