Υπηρεσίες

Μέσα από αυτό το διαδικτυακό τόπο θα μπορέσετε να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες που σας παρέχει το διαιτολογικό γραφείο καθώς και για θέματα που αφορούν την υγιεινή διατροφή και γενικότερα την υγεία μας, όπως Απώλεια & Αύξηση Βάρους, Εγκυμοσύνη – Θηλασμός, Νοσήματα & Παθήσεις.

Νοσήματα & Παθήσεις

Νοσήματα & Παθήσεις

Καρδιαγγειακά Νοσήματα

Προσπαθείτε να ελέγξετε την υψηλή χοληστερόλη σας, τα αυξημένα τριγλυκερίδια ή την αυξημένη αρτηριακή πίεση; Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες αποτελούν ασπίδα προστασίας κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς μέσω της διατροφής μπορούν να περιοριστούν πολλοί παράγοντες κινδύνου για τις παθήσεις της καρδιάς.

Βασισμένοι σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα σας βοηθάμε να μάθετε ποια τρόφιμα μειώνουν την LDL («κακιά») χοληστερόλη και ποια αυξάνουν την HDL («καλή») χοληστερόλη. Οι αλλαγές αυτές στη διατροφή σας θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε την υγεία της καρδιάς σας σε μακροπρόθεσμη βάση.

Σακχαρώδης Διαβήτης

Ανεξάρτητα με το εάν πάσχετε από Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου Ι, ΙΙ ή προ-διαβήτη, είναι σημαντικό να κατανοήσετε το μηχανισμό του οργανισμού και πώς η σωστή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Ο οργανισμός των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη δε μπορεί να διατηρήσει στα σωστά επίπεδα τη γλυκόζη στο αίμα λόγω μη παραγωγής ινσουλίνης (Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου Ι) ή λόγω ανεπαρκούς παραγωγής ινσουλίνης (Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου ΙΙ). Όταν τα επίπεδα σακχάρου παραμένουν χρόνια υψηλότερα του φυσιολογικού αυξάνουν το κίνδυνο εμφάνισης άλλων νοσημάτων όπως νεφρική ανεπάρκεια, αθηροσκλήρωση, καρδιακές παθήσεις, αμφιβληστροειδοπάθεια. Σκοπός μας είναι να σας εκπαιδεύσουμε τις πηγές υδατανθράκων, στα ισοδύναμα τους και στον καθημερινό σχεδιασμό των γευμάτων προκειμένου να ρυθμίσουμε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να περιορίσουμε την πιθανότητα εμφάνισης μελλοντικών προβλημάτων υγείας.

Γαστρεντερικές Παθήσεις

Αναζητείτε υγιεινή διατροφή για να μπορέσετε να θεραπεύσετε το ευαίσθητο έντερο σας;
Φουσκώματα, ναυτία, δυσκοιλιότητα, ευερέθιστο έντερο και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μερικά από τα συμπτώματα από τα οποία υποφέρει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Τροποποιήσεις στη διατροφή και στον τρόπο ζωής σας θα έχουν απίστευτα θετικά αποτελέσματα στο πρόβλημα σας. Μαθαίνετε ποια είναι τα «σωστά» τρόφιμα που πρέπει να επιλέγετε και ποια είναι εκείνα που πρέπει να αποφεύγετε διότι ενεργοποιούν τα προαναφερθέντα συμπτώματα. Ακολουθείτε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής και απολαμβάνετε ξανά το φαγητό!